Senaste inläggen
Har varit en mycket lång dag på jobbet idag känns det som.
Även fast det har varit hur mycket som helst att göra.
Nu har jag lite svårt att varva ner så håller på och fixar lite hemma, tvättar och donar.
Har precis ätit min middag idag, som bestod av fruktsallad och en kopp te. Laddar på med vitaminer.
Imorn är det sista jobbardagen för den här veckan, sen far vi... :)
Idag var det kalas hos storasyster och jag hade med allt jag bakat i veckan.
Bakade det sista i förmiddags, Kärleksmums, mockarutor, snoddas eller vad man nu vill kalla dom. :)
Använde mig av ett "nytt" recept den här gången, anpassat till en långpanna och
"mumsen" blev riktigt saftiga och goda!
Här kommer receptet:
250g smör
5 dl socker
5 st ägg
5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjölk
Glasyr:
100g smör
5 dl florsocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl starkt kallt kaffe
Kokosflingor
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten.
Tillsätt det avsvalnade smöret samt mjölken och rör till en jämn smet.
Häll smeten i en smord långpanna och grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
Låt kakan svalna.
Smält smöret till glasyren och blanda därefter i alla ingredienser och rör till en jämn smet.
Bred sedan ut glasyren på kakan och strö över kokosflingor.
Låt glasyren stelna lite och skär sedan upp kakan i jämnstora rutor.
Idag bakade jag Chocolate chip cookies (som jag redan lagt upp recept på)
och Kolakakor som är busenkla att göra.
En given kaka på kalaset ;)
100g smör
1 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär upp smöret i små kuber och låt det mjukna lite.
Blanda ihop alla ingredienserna ordentligt och dela upp degen i tre delar.
Rulla ut längder och platta till lite på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda ca 10 min.
Skär ut snittar.
Har varit en väldigt lugn fredag.
Och i förmiddags så fick jag lyxa till det med en ansiktsbehandling som jag fick i julklapp av mina kära småsystrar.
Tack Liisa och Pauliina!
Har aldrig varit på det förut men det är verkligen något jag kommer göra igen för jäklar va skönt det va!
Och så ren och fräsch man känner sig efteråt. :)
Har precis käkat hemmagjord thaimat och nu ska jag gosa ner mig i soffan med mina sötnosar.
Imorn blir det jobb och sen kakbak. :)
Trevlig helg!
Jag är så himla glad att det "Khakigröna" är tillbaka!
Nu längtar jag verkligen till våren, att kunna dra på sig skinnjackan och ett par tunnare skor.
Lite av det jag shoppat på senaste:
bilder från hm.com
Haha, orkar inte förklara varför jag har en blomma på näsan men den bilden var till John..
Har en av dom gröna blusarna på mig där iaf!
Bakade kanelbullar igår som jag fyllde frysen med.
Kanelbullar är ett av dom bästa fikabröden som finns, tycker jag.
Och dom ska vara riktigt saftiga!
Folk har frågat hur jag får till mina så bra och hemligheten är bara jävligt mycket smör i fyllningen!
Det har min farmor lärt mig.. ;)
Dom blir ena riktiga kaloribomber, men man behöver ju inte äta bullar varje dag. :)
Receptet:
1 paket jäst (50g, för söta degar)
100 g smör
6 dl mjölk
1 dl socker
2 krm salt
ca 16 dl vetemjöl
ca 1 tsk kardemumma (valfritt)
Fyllning:
Smör
Socker
Kanel
Pensling:
Ägg
Pärlsocker
Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt, kardemumma och nästan allt vetemjöl. Spara lite till utbakningen.
Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter.
Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig. Kavla ut till en platta och bred på fyllningen.
Hur mycket fyllning man vill ha bestämmer man ju själv. Men jag hyvlar smöret med osthyvel och lägger ut över degen. Sedan brer jag ut det med smörkniv.
Sockra och "kanela" så det ser bra ut. Rulla ihop och skär.
Lägg bitarna med snittytan uppåt i bullformar på en plåt och låt jäsa under bakduk 20 min.
Sätt på ugnen, 225-250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen ca 8 min.
Snart är Januari slut. Fy sjutton va tiden går fort!
Jag fyller 25 i år. 25..
När jag var i tonåren sa jag att när jag är 25 då ska jag ha, gift mig, skaffat barn och bo i hus.
Har iof några månader på mig men det lär ju inte hända liksom. ;)
Till något helt annat, födelsedagskalas på söndag för mamma, storasyster och hennes barn.
Blev tillfrågad att baka fikabrödet och självklart ska jag göra det! :)
Så kanske slänger upp recept och bild på nåt bakverk senare i veckan.
Igår när det var snöstorm ute va jag som tur var ledig och
stod halva dagen i köket och bakade.
Det blev lussebullar och dom här underbart goda Pepparkakscupcakesen.
Ska lämna en burk på jobbet tänkte jag och sen får jag baka en ny laddning
till adventsfikat med familjen på söndag.
Blir 12 mellanstora muffins.
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kryddnejlika
125 g rumsvarmt smör
2 ½ dl strösocker
2 ägg
1 ½ dl gräddfil
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en skål och ställ åt sidan.
Vispa smör och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa en stund mellan varje ägg.
Vispa i gräddfilen och tillsätt sedan mjölblandningen.
Fördela smeten i muffinsformar.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.
Låt svalna.
Jag valde att ha vanlig glasyr på mina. Men man kan även ringla på smält vit choklad, eller
kanske cream cheese frosting. Vad man är sugen på helt enkelt. :)
Glasyr:
3 dl florsocker
Ca 2 msk vatten
Vispa ihop och smeta på!
Göttans!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 |
23 |
24 | 25 | 26 |
27 |
|||
28 | 29 |
30 |
31 |
||||||
|